2021-02-03 11:01:45

MEĐUNARODNI KONTAKTNI SEMINAR

Početkom prošle godine krenuli smo na put uključivanja u europske projekte s ciljem podizanja naše škole na europsku razinu.

U prosincu je održan dvodnevni  online međunarodni kontaktni seminar Building the Foundation for European Mobility in a Special Education Setting u organizaciji irske nacionalne agencije Erasmus+ programa, Léargas. Na njemu je sudjelovala naša rehabilitatorica i razrednica posebnog razrednog odjela Maja Stanišić.

Tijekom seminara sudionici su imali priliku slušati druge nastavnike i stručnjake koji rade s djecom s teškoćama u razvoju.  Kroz primjere dobre prakse informirali su se o kvalitetnim projektima koji potiču inkluziju. Razgovarali su o načinima integracije europske mobilnosti u posebno obrazovanje te saznali kako koristiti Erasmus+ i eTwinning platformu za stvaranje europskih projekata.

Na ovom su događaju sudionici iz cijele Europe podijelili svoja iskustva u  radu u posebnom obrazovnom okruženju i inkluzivnu radnu praksu,a cilj je bio razviti nova partnerstva i nove projektne ideje.


Osnovna škola Antuna Augustinčića Zaprešić